(Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa


  • Paperback
  • 453
  • Yang Manis
  • Marissa
  • en
  • 03 March 2019
  • null

Marissa ✓ 8 read

summary Yang Manis ↠ eBook, ePUB or Kindle PDF Marissa ✓ 8 read summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa Agi Tapi perigi buta Sudahla buta tak ada air pula” Iman tak peduli apa kata sahabat baiknya Nawal Iman rasa hanya Raees Hamzah paling layak menemani hidupnya RAEES HAMZAH pun rasa pelik Kenapa dia boleh suka dengan gadis yang memiliki rambut seperti ekor tupai itu daripada seorang ustazah Walaupun gadis itu dikatakan ‘tidak cukup kain’ tapi tetap ada manisnya“Perempuan macam tu yang hang pilih”“Kenapa dengan dia Gadis. Akibat terlanggar Raees secara tak sengaja waktu Raees sedang sibuk mencari rumah sewa kawan sekampungnya buat Iman teringat ingat Lebih lebih lagi Iman siap tertumpahkan bekalan makanan yang Raees bawa dari kampung Bila Iman hulurkan wang sebagai ganti rugi Raees cepat cepat menolak Bertambah menggununglah rasa bersalah Iman pada RaeesRupanya jalan untuk mereka bertemu sangat mudah Raees diterima bekerja di syarikat milik keluarga Iman selang beberapa hari selepas itu Bila Iman tahu Raees bekerja di situ makin senanglah Iman nak jalankan misi untuk memikat Raees yang diminati tu Perkenalannya dengan Raees juga bawa impak positif bila Iman tiba tiba bersetuju untuk mula bekerja dengan syarikat keluarganya walaupun hanya sebagai receptionist Lama kelamaan hubungan mereka tambah rapat walaupun mereka berdua ni ibarat langit dengan bumi Manakan tidaknya Iman ni suka berpakaian ala ala tak cukup kain manakala Raees ni anak kampung yang cukup solat lima waktu Tapi Raees berjaya juga tegur dengan cara baik agar Iman menukar gaya berpakaiannya Yelah bila dah suka Iman ikutkan aje walaupun Nawal kawan baik Iman jenuh dok brainwash si Iman niTiba tiba muncul Tengku Badrul sepupu Iman yang suka sangat memburukkan Iman di kalangan keluarga mereka Kononnya Iman tu tak sesuai dibuat isteri Tup tup bila tunangnya lari Iman juga yang dicari untuk dijadikan kambing hitam Siap guna pengaruh nenek mereka untuk berkahwin dengan Iman Mujurlah Wafi abang Iman tu sangat tegas menentang kehendak nenek merekaBila keadaan dah mula huru hara Datuk Asri bapa Iman meminta Raees untuk melamar Iman Raees bersetuju dan mula memperkenalkan Iman dengan sanak saudaranya di kampung Memang tiada halangan dari pihak keluarga Raees cuma Humairah ustazah yang menyimpan rasa pada Raees berusaha untuk menggagalkan perkahwinan Raees dan Iman Heh Macam mampu je kan PKomen saya Baca buku ni buat saya teringat kisah Jaja dan Din Cuma Jaja tak gedik dan lurus macam Iman ni Haha Kisahnya pun santai aje Cuma saya geram dengan Tengku Badrul dan Bahiyah yang tak berputus asa memporak perandakan keluarga Iman Heh Patutnya diorang end up together Barulah sepadan Watak Humairah tu pun jadi penambah perisa Memang patut pun Raees awal awal dah reject Humairah ni Patutnya makin tinggi ilmu makin pandai nilai dan bezakan yang baik dan yang buruk Tapi jadi sebaliknya pulak Haish Tahniah Kak Marissa atas kelahiran buku baru ni Walaupun saya enjoy baca kisah ni terasa macam ada sesuatu yang kurang Mungkin saya yang kurang rasa waktu membaca buku ni kot

summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa

Yang Manis

summary Yang Manis ↠ eBook, ePUB or Kindle PDF Marissa ✓ 8 read summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa IMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka Iman tak peduli apa orang kata Janji Iman suka Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah Iman gembira juga “Aku nak pikat Raees Hamzah”“Apa”“Aku nak pikat Raees Hamzah”“Kau sedar tak apa yang kau cakap ni Iman Kerja memikat tu bukan kerja orang perempuan tau tak Tu kerja orang lelaki Serupa perigi cari timba Tapi kau ni bukan perigi l. jodoh pertemuan semuanya aturan yang Maha Esa hanya dia tahu semua sebab musabab manusia hanya boleh merancang manusia juga boleh berubah dari yang kurang baik kepada yang lebih baik janganlah pula berniat dari baik nak jadi teruk moga dijauhkanlahiman gadis moden tapi sangat polos apa yang terlintas dalam hati itulah yang disuarakan sukakan raees dia tidak berahsia apa saja yang diperkatakan oleh raees laju saja dia ikut raees pula memang lelaki yang baik sayangkan emak dan keluarganyawatak berlawanan yang didirikan tengku badrul bahiyah rosni humairah semua watak ini memang bertebaran realiti atas muka bumi ini ada saja dengki busuk hati angkuh dan bermacam lagi sifat negatif ada pada mereka balance kan kehidupan inisangat cantik olahan puan penulis Marissa kisah kehidupan masyarakat biasa dibawa dalam bentuk bacaan supaya ramai pembaca dapat menghayati dan terjemahkan kebaikan yang disampaikan dalam diri sendiri

free download Yang Manis

summary Yang Manis ↠ eBook, ePUB or Kindle PDF Marissa ✓ 8 read summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa Yang aku pilih adalah bila aku pandang dia perasaan aku jadi sejuk Penat aku jadi hilang Susah aku jadi senang Bukan lagi aku pandang lagi aku bengang” Memang Iman tidak lengkap sifat Muslimahnya seperti Humairah tapi di mata Raees Iman lebih nampak suci berbanding seorang ustazah yang mempunyai lidah yang agak bahaya Namun berjayakah Raees mengubah si manis Iman seperti yang diharapkan Dan mampukah Iman berubah demi sebuah cin. Yang Manis merupakan recent novel from penulis Marissa Sebelum ne I ada baca novel novelnya yang terdahulu Teduhan Kasih yang mendapat rating yang positive from I and yang I baca sebelum novel ne Bila Hati Kata Sayang mendapat rating paling low that I can give I guess now I m back on the positive side of this authorYang Manis menceritakan kisah kehidupan Imaniah Sofea Iman yang berusaha mendapatkan perhatian dan cinta seorang lelaki kampung Raees Satu accident menemukan kedua dua insan ne and I guess this is a story of cinta pandang pertama sebab feelings tu timbul sejak pertemuan tu lagi Unlike Marissa s previous novels this time penulis menggunakan kata ganti nama diri ketiga which earned my interest from the start I memang boleh menerima gaya penulisan in first person tapi I lebih prefer membaca from third person Banyak babak yang boleh ditambah from this sebab penceritaan bukan kena limit kearah 1 direction aje I like However Marissa tend to repeat the characters name Kadang kadang sampai ada 3 kali nama yang sama digunakan dalam 1 perenggan Kinda annoyingWhen I read Marissa s novel I tend to feel so satisfied sebab selalunya percubaan watak watak antagonis untuk menghasut tu selalu tidak berjaya Unlike the previous novels I suka how each characters yang dihasut tu menangani that situation No violence was shown cuma kepedasan dalam sindiran or percakapan Very satisfied with thisI sangat suka pada watak Raees Dia ne seorang anak mak and suka jokes around Iman merupakan seorang yang blunt and lurus Kelurusan dia tu yang selalu buat I ketawa Watak watak antagonis ne semua jenis keras kepala ego ditahap Nauzubillah Setiap balas cakap yang diterima pun macam tak masuk langsung kat kepala Very very annoyingHumairah I tak tau nak cakap apa However this type of character memang ada wujud Sorry to say but memang ada I rasa nak lempang je huhuPlot cerita yang sangat menarik tetapi for me terlalu fast pace Selalu penulis suka membuat suspense dihujung cerita However if baca this novel you tak perlu tunggu lama untuk mengetahui jawapan bagi soalan yang crept into mind I don t know if this is a good or bad thing Marissa tends to make me confuse hmmAll in all not a bad storySinopsis IMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka Iman tak peduli apa orang kata Janji Iman suka Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah Iman gembira juga Aku nak pikat Raees Hamzah Apa Aku nak pikat Raees Hamzah Kau sedar tak apa yang kau cakap ni Iman Kerja memikat tu bukan kerja orang perempuan tau tak Tu kerja orang lelaki Serupa perigi cari timba Tapi kau ni bukan perigi lagi Tapi perigi buta Sudahla buta tak ada air pula Iman tak peduli apa kata sahabat baiknya Nawal Iman rasa hanya Raees Hamzah paling layak menemani hidupnya RAEES HAMZAH pun rasa pelik Kenapa dia boleh suka dengan gadis yang memiliki rambut seperti ekor tupai itu daripada seorang ustazah Walaupun gadis itu dikatakan tidak cukup kain tapi tetap ada manisnya Perempuan macam tu yang hang pilih Kenapa dengan dia Gadis yang aku pilih adalah bila aku pandang dia perasaan aku jadi sejuk Penat aku jadi hilang Susah aku jadi senang Bukan lagi aku pandang lagi aku bengang Memang Iman tidak lengkap sifat Muslimahnya seperti Humairah tapi di mata Raees Iman lebih nampak suci berbanding seorang ustazah yang mempunyai lidah yang agak bahaya Namun berjayakah Raees mengubah si manis Iman seperti yang diharapkan Dan mampukah Iman berubah demi sebuah cinta


10 thoughts on “(Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

  1. says: (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Marissa ✓ 8 read Sometimes when you least expect itLOVE HAPPENS Sarah Marissa writes a wonderful tale about family relationship and love Her stories are sweet I truly enjoyed Yang Manis sweet like candy ; Iman Raees bertemu secara tidak sengaja selepa

  2. says: (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Marissa ✓ 8 read Dah lama x berjodoh ngan heroin bodoh2 alang mcm si Imaniah Sofea Last rasanya buku Hamni Ramsull yang YMtuConfirm ini bacaan santai tanpa konflik yang memberatkan kepala Datangnya macam angin lalu lantas tak Sakit Tuh Di Sini ;pCuma kurang berpuas hati bila watak si Bahiyah ditamatkan sedemikian rupa Buat jahat

  3. says: Marissa ✓ 8 read (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    Marissa ✓ 8 read (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa jodoh pertemuan semuanya aturan yang Maha Esa hanya dia tahu semua sebab musabab manusia hanya boleh merancang man

  4. says: summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa Marissa ✓ 8 read (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa Marissa ✓ 8 read (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Akibat terlanggar Raees secara tak sengaja waktu Raees sedang sibuk mencari rumah sewa kawan sekampungnya  buat Iman teringat ingat Lebih lebih lagi Iman siap tertumpahkan bekalan makanan yang Raees bawa dari kampung Bila Iman hulurkan wang sebagai ganti rugi Raees cepat cepat menolak Bertambah menggununglah rasa bersalah Iman pada RaeesRupanya jalan untuk mereka bertemu sangat mudah Raees diterima bekerja di syarika

  5. says: free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa

    free download Yang Manis Marissa ✓ 8 read (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Yang manis Memang manis Storyline yang simple tapi sangat entertaining I'm hooked from 1st page to the last Watak2 utama yang schumel Watak antagonist yg rasa nak cepuk2 Cukup secukup cukupnya rencah2nya Dialog yang melucukan membuat saya tersengih tergelak dan tersenyum sepanjang pembacaan Dan inilah novel pertama yang tidak mencuri air mata

  6. says: free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    free download Yang Manis Marissa ✓ 8 read summary ë eBook, ePUB or Kindle PDF ✓ Marissa stlh melihat byk komen2 yg baik saya mencr naskah ini Dan saya habiskannya dlm masa satu hari saja cepatkanIni komen saya;sblm saya pergi lbh jauh maaf sgt2 saya rasa karya penulis yg pertama lbh menarik dari yg ini bukan utk membuat perbandingan tp itu dari kaca mata saya saya tahu ramai yg tak setuju dgn saya tp ini yg

  7. says: (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Marissa ✓ 8 read free download Yang Manis

    (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa ErmermBuku ni okeylahtak rugi jugak belitapi aku tak boleh nak bagi 5 starsbukan tak bestbestpendapat setiap pembaca lain lain kanIt's all about

  8. says: free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Yang Manis merupakan recent novel from penulis Marissa Sebelum ne I ada baca novel novelnya yang terdahulu; Teduhan Kasih

  9. says: (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa

    (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Pelik tapi benarentah apalah yg buat naskah ni special pada saya dari yg novel lain from the same author pun saya tak tahuWafi abang kepada Iman sangat manjakan dan menjaga adiknya dan juga keluarganya Cuma bab Bahiyah he is blind Blinded by beauty or her facade Kata cinta tapi bila bab ternampak Maya 'berdegup jantungku' bunyi la

  10. says: (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Marissa ✓ 8 read

    free download Yang Manis (Yang Manis) [PDF FREE] ☆ Marissa Marissa ✓ 8 read Baru sahaja habis baca buku ni Memang manis aje jalan ceritanya sebab bila baca tentang keluarga Iman dan keluarga Raees tu macam harmoni aje Tapi bila masuk je 'sedara sedara' lain tu hish ada jugalah datang rasa nak buat macam niCuma saya masih tertanya tanya apa kesudahan cerita keluarga Tengku Badrul dan juga neneknya sekali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *